Financiële
administratie

mbba verzorgt voor uw bedrijf de volledige financiële administratie. Zo kunt u bij ons terecht voor de aangiften inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Voor ondernemers maken wij daarbij gebruik van het boekhoudprogramma Exact Online. De klant levert eenvoudig alle financiële gegevens digitaal aan middels een app op zijn smartphone, tablet of pc. Op basis van de verwerkte gegevens stellen wij vervolgens het financieel jaarrapport samen. Voor klanten  met een BV regelen wij bovendien de verplichte deponering van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. 

Belasting- en bedrijfsadvies

mbba helpt u optimaal gebruik te maken van fiscale regelingen. Wij vertalen de fiscale wet- en regelgeving naar een op maat gesneden advies voor uw zakelijke of persoonlijke situatie. Voor de aangifte van de inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting zijn wij gecertificeerd. Wij werken met het softwareprogramma Nextens. Een voordeel hiervan is onder meer dat wij bij de aangifte inkomstenbelasting geen gebruik hoeven te maken van de persoonlijke DigiD van onze klanten. Een groot pluspunt voor ondernemers is dat Nextens beschikt over een geavanceerd systeem van waarschuwingen en controles. Hierdoor kunnen wij u op elk moment inzicht verschaffen in hoe uw onderneming ervoor staat en waar u eventueel moet bijsturen. Proactief advies, noemen wij dat. Dit is één van de sterke punten waarmee mbba zich binnen de wereld van het fiscale advies duidelijk onderscheidt.

mbba is ook de steun en toeverlaat op het gebied van bedrijfsadvies. Wilt u een bedrijf starten? Wilt u aan de slag als zzp’er? Of denkt u aan de koop of overname van een bedrijf? Wij maken u graag wegwijs in het oerwoud van fiscale wetten en regels. En wat gebeurt er met uw zaak na uw scheiding, pensioen of overlijden? Stuk voor stuk complexe vraagstukken waarbij u het advies van een specialist goed kunt gebruiken. Wij brengen alle financiële en fiscale consequenties graag voor u in kaart, zodat u precies weet waar u aan toe bent. En zo nodig brengen wij u in contact met andere professionals waarmee wij samenwerken, zoals accountants, arbeidsrechtjuristen, advocaten en notarissen.

Aangiften

Belastingaangiften,  hier  hoeft u niet wakker van te  liggen, bij mbba kunt u terecht voor:

  • Inkomstenbelasting
  • Toeslagen
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • ICL aangiften
  • Loonheffingen
  • Successierecht

Loonadministraties

Heeft u medewerkers in loondienst? mbba is het adres voor uw salarisadministratie. Wij verzorgen de loonstroken, jaaropgaven en de daarbij behorende loonaangiften. Verder zorgen wij ervoor dat de benodigde aangiften loonheffingen bij de fiscus en de pensioenfondsen tijdig worden ingediend.